lørdag den 29. december 2012

Kransekage med lakrids




Her til aften skød jeg nytårsforberedelserne igang med at bage kransekagestykker, som skal ledsage champagnen, når klokken slår tolv nytårsaften. Med inspiration fra diverse hjemmesider besluttede jeg mig for at tilføre dem et twist i form af rålakrids pulver fra Johan Bülow. De er dog ikke helt færdige, da jeg mangler at dyppe bunden i hvid chokolade, men det kan vente til mandag. Indtil da klarer kagerne sig fint i fryseren.

Taget i betragtning af, at det var første gang jeg bagte kransekage, må jeg sige, at de blev ret vellykkede. Den salte lakrids passer utrolig godt til den ret søde, traditionelle kransekage. For ja, jeg har prøvesmagt dem..

onsdag den 26. december 2012

Jul, jul, jul...




Jeg nåede ikke at få skrevet glædelig jul herinde, før juleaften allerede var slut.. Sådan kan det gå. Ikke desto mindre: glædelig jul!

Her blev juleaften fejret på helt traditionel vis i selskab med min dejlige familie. Andesteg, pakkeleg, juletræ - og en masse skønne gaver, som jeg nok må vise frem på bloggen en af de kommende dage. Og jeg kan vist godt allerede sige, at jeg har fået en del af mine ønsker opfyldt. Jeg er ikke blevet snydt!

Nu venter endnu et par dage, hvor der udelukkende står hygge og afslapning på programmet. Der findes næsten ikke noget bedre end dagene derpå..

onsdag den 19. december 2012

Til og fra






Forleden blev alle julegaverne pakket ind. I år har jeg forsøgt mig med hjemmelavede til-og-fra-kort, hvor jeg har leget med masking tape, dekorationspapir og dymo.

Nu glæder jeg mig bare til at give gaverne væk d. 24.. Så må man jo bare håbe, at man har ramt plet med indholdet!

tirsdag den 11. december 2012

Dejlige december







Sne i dyngevis, adventskrans, uventede adventspakker fra min far, og et håndskrevet julekort fra en kær veninde. Jamen altså.. så kan det da ikke andet end at blive en god jul!

De Urørlige


I går aftes var jeg i biografen og se den franske film "De Urørlige" ("The Intouchables") med to veninder. Jeg synes ofte, at jeg har været ret skuffet efter at have forladt biografsalen, men denne gang var jeg virkelig positivt stemt. Her var en film, der lykkedes i at finde balancen mellem at være sjov og tankevækkende, uden at være hverken plat, sentimental eller klichéfyldt (!)

Filmen handler om millionæren Philippe, der er blevet lam fra halsen og ned efter en paraglidingulykke. Han søger derfor en personlig hjælper, der skal hjælpe ham med stort set alt. Overraskende falder valget på den rapkæftede og halvkriminelle Driss, der kommer fra trange kår i Paris' forstæder. Umiddelbart synes forskellene imellem de to for store, men på trods udvikler de efterhånden et stærkt og meget usædvanligt venskab.

Fortællingen - som er baseret på en sand historie - ramte plet i mit film-elskende hjerte (er jeg den eneste, der falder for den slags feel-good?!). Så hvis i overvejer en tur i biografmørket, kan den varmt anbefales!

fredag den 7. december 2012

En meget heldig kartoffel







De sidste par uger har jeg simpelthen været så heldig - hele TO gange! Først vandt jeg bogen "Liv og glade dage" af Nicoline Olsen, i en give-away hos bare WUNDERBAR. Den er fyldt med de lækreste opskrifter og ideer til forskellige aktiviteter ude og inde - og så er den tilmed spækket med en masse rigtig flotte billeder.. Jeg har allerede brugt laaaang tid på at sidde og bladre i den, og glæder mig meget til at få gang i nogle af de mange spændende opskrifter og ideer fra bogen.

Og ikke nok med det - senere vandt jeg i en give-away hos dygtige Karina Bækkelund; den fineste fine engel med franskbrødshår, der nu pynter vores spisebord. Hvor heldig har man lov at være!?

Hvis du i øvrigt, ligesom jeg, er blevet vild med Karinas streger, sælger hun en masse af hendes flotte sager bl.a. via hendes shop. Jeg har især forelsket mig i illustrationen "Opstilling", som jeg drømmer om ligger under træet til jul..

søndag den 2. december 2012

Det' sørme, det' sandt...






Billeder fra de første decemberdage her hos os, hvor julestemningen har indfundet sig.